Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései - Novák és Társai Kft.
 
 61 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 3 milliárd forintot telephelyeik fejlesztésére 2017 nyarán. A vállalkozások lehetőséget kapnak Pest megye területén meglévő telephelyeinek átalakítására, modernizációjára, bővítésére, a nem megfelelő telephelyek kiváltására, összesen 35 229 m2 alapterületű felépítmény korszerűsítésével, 114 340 m2 alapterületű felépítmény létrehozásával. A fejlesztések eredményeként 201 új munkahely jön létre.
A pályázat egyik nyertese a a Novák és Társai Kft. 24,92 millió Ft értékű vissza nem térítendő támogatásban részesült telephely fejlesztési projektjével.
A Novák és Társai Kft. iroda-, és raktárépületi kapacitásfejlesztést, továbbá térkövezést valósít meg 52,94 millió forint beruházási költségből, melynek 47,08 %-át a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból. A beruházásra a Novák és Társai Kft. gyömrői telephelyén, a Péteri út 119/35 sz. alatt kerül sor.

Novak és tsa3

A beruházás alapvető célja, hogy a 2014.-ben megvásárolt közel 5000 m2-es gyömrői ipari telken raktár és irodaépítéssel nagyobb piaci részesedést kívánnak szerezni a légi és tengeri szállítások előfutásainak területén. Megállapították, hogy a reptér közelében hiány van a „független” raktározási szolgáltatást nyújtó cégekből. Ezt a piaci rést tervezik betölteni a raktár felépítéséve, amivel új szolgáltatást, raktározást és csomagolást vezetnekk be portfóliójukba. Jelen projektben az építési munkálatok második ütemét, azaz 209 m2 irodarész, további 59 m2 raktár felépítését valósítják meg. 2000 m2 felület térkövezésével megteremtik a telephelyen belüli közlekedés feltételeit és a szükséges számú parkolót is megépítik.
A támogatott tevékenység megkezdésének és befejezésének időpontja: 2017.10.20. – 2018.10.19.
A kivitelezési feladatokat a Kőrös Házépítő Kft. végzi. Kapacitásfejlesztésük alaptevékenységükhöz, a szállítmányozáshoz kapcsolódik. A nemzetközi repülőterek és vonzáskörzetük minden országban kiemelt jelentőséggel bírnak a gazdaságfejlesztés szempontjából, hiszen rendkívül nagy személy-, és áruforgalmat bonyolítanak le. Budapest és a megye határán lévő repülőtér egy egyébként is rendkívül dinamikusan fejlődő logisztikai övezet, intermodális csomópont része. Beruházásuk pontosan ebben a fizikai térben fog megvalósulni. Fejlesztésükkel (logisztikai funkciók erősítése a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér térségében) hozzájárulnak a Pest Megyei Területfejlesztési Program I. Prioritásában foglalt, a megye több lábon álló gazdaságának dinamizálásához.
A beruházás hozzájárul a területi kiegyenlítődéshez, a megye versenyképességének javításához is, miután 3 fő részére teremtenek új munkahelyet.